Je coach naar een gezond gewicht voor volwassenen en kinderen
Lekker Puh!!! » Groepscursussen » Kookworkshops

Kookworkshops en gastlessen

Kookworkshops gezond en lekker koken voor kinderen op je eigen lokatie.
Zoals de school, het buurtcentrum of een kookstudio.

Tijdens de workshop worden de kinderen begeleid om gerechten te bereiden die ze zelf daarna ook mogen opeten. De kinderen leren op een speelse manier om te gaan met verse producten, waarvan ze sommige misschien nog helemaal niet kennen. Ook hygiëne is natuurlijk belangrijk. Elke les begint dan ook met de handen wassen, waarna we snijden, kneden, roeren, mixen en natuurlijk proeven. Al je zintuigen komen aan bod bij een kookworkshop. Samen bezig zijn met het bereiden van lekkere gerechten is leuk, gezellig en leerzaam. Na de kookworkshop zitten we met z'n allen aan tafel om de gerechtjes die we gemaakt hebben lekker op te smikkelen!

Aan het einde van de workshop krijg je het gemaakte recept mee naar huis, zodat je misschien later (met wat hulp) het gerecht opnieuw kunt maken. 

Klein stukje uit een enthousiaste mail van leerkracht: "Wij (Wieteke van groep 5/6 en Marian van groep 7/8) zijn zeer enthousiast over de les van vanmorgen.
Wat een goede voorbereiding. Alle materialen/producten zijn heel overzichtelijk in het kastje aanwezig.
Het zijn gezonde gerechten, die de kinderen door de goede beschrijving/recepten goed kunnen uitvoeren.
De kinderen hebben enthousiast samengewerkt aan de recepten. Ze  hebben diverse smaken ontdekt, wat ze wel en niet lekker vinden. Maar ook dat ze bij koken moeten blijven nadenken over de hoeveelheid van een ingrediënt die in het gerecht moet."

Smaaklessen
Smaaklessen is een lesprogramma over eten en smaak voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs.  In dit unieke lesprogramma staat het beleven van voedsel centraal. Proeven, ruiken, horen, voelen en kijken: met al hun zintuigen verkennen kinderen het dagelijkse eten. Beleef samen met uw collega's en de kinderen de leukste en lekkerste lessen van het jaar! Doe mee met Smaaklessen! Maak van Smaaklessen een jaarlijks terugkerende activiteit!