Je coach naar een gezond gewicht voor volwassenen en kinderen
Lekker Puh!!! » Bijzondere kinderen

Bijzondere kinderen
Eetcontroleprogramma voor verstandelijk gehandicapten

Succesformule
Happy Weight Stippenplan is een eetcontroleprogramma voor verstandelijk gehandicapten die kampen met overgewicht of problematisch eetgedrag. Het programma is erop gericht om deze kinderen, jongeren en volwassenen te leren gezond te eten en te bewegen. En wel op een manier die aansluit bij de wensen van deze doelgroep:
• Leuk om te doen
• Persoonlijke aandacht
• Afgestemd op deelnemer
• Duidelijkheid en structuur

Het Stippenplan bestaat uit de combinatie van vier elementen:
1. Energiebeperking
2. Gedragsmodificatie
3. Lichaamsbeweging
4. Participatie van betrokkenen

Het Stippenplan wordt altijd op maat samengesteld voor de deelnemer. Zo krijgt de deelnemer precies dat advies dat bij hem past. Dit advies, gekoppeld aan het Deelnemerspakket, geeft de basis voor een succesvol resultaat: het behalen (en behouden!) van een gezond gewicht.

De methode van het Stippenplan is in 1991 ontwikkeld door José Veen (diëtist) en Sylvia Rasenberg (orthopedagoog). De effectiviteit van het programma is in die afgelopen vijftien jaar ruimschoots bewezen: met het Stippenplan worden voedingsproblemen structureel aangepakt.

Ik werk sinds 2011 met het Stippenplan. Daarvoor had ik al ervaring met de begeleiding van verstandelijk gehandicapte kinderen en kinderen met stoornissen in het autistisch spectrum. Ik vind het Stippenplan een geweldige aanvulling omdat het duidelijkheid en structuur biedt.